19.7.2018. 21:30
0
Ambasada SAD-a u Podgorici: S ponosom smatramo Crnu Goru saveznikom
Sjedinjene Američke Države s ponosom smatraju Crnu Goru svojim saveznikom, saopćeno je iz američke Ambasade u Podgorici.

Predsjednik SAD Donald Trump je u intervjuu američkoj televiziji Fox News, na pitanje novinara zašto bi njegov sin išao u Crnu Goru da je brani od napada, odgovorio da je "i sam postavio to pitanje", uz ocjenu da je to „mala država sa veoma snažnim, ali agresivnim ljudima“.

Iz Ambasade su na upit agencije MINA povodom izjave američkog predsjednika kazali da SAD s ponosom smatraju Crnu Goru saveznikom.

Oni su rekli da Crna Gora nastavlja da igra aktivnu ulogu kroz svoj doprinos misiji Alijanse u Afganistanu i da SAD pozdravljaju nedavnu najavu Crne Gore da podrži NATO u Iraku i Latviji.

“Bitno je da članice NATO-a ispunjavaju svoje obaveze prema Alijansi i drago nam je što je Crna Gora na putu da to uradi”, naveli su iz američke Ambasade.

Kako su dodali, na prošlonedjeljnom samitu NATO-a u Briselu, Trump je ponovio čvrstu američku posvećenost kolektivnoj odbrani Alijanse, prenosi Avaz.
 
Iz Ambasade su istakli da Deklaracija sa samita jasno navodi da će "svaki napad na jednog saveznika biti smatran napadom na sve nas, kao što je to navedeno u Članu 5 Washingtonskog ugovora".

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.