3.8.2018. 17:15
0
Vučić sazvao hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zakazao je za subotu, 4. kolovoza, hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost zbog situacije na Kosovu, potvrđeno je RTS-u.

Na sjednici će se razgovarati o tome kako da se zaštite srpski interesi i narod na Kosovu, a razmatrat će se i aktualna sigurnosna situacija.

Inače, sutra istječe rok koji je Bruxelles dao Prištini za donošenje statuta Zajednice srpskih općina.

Beogradske "Novosti" ranije su pisale, kako je KFOR, zbog informacije da bi u narednih 48 sati moglo da dođe do destabilizacije sigurnosne situacije na sjeveru Kosova, u četvrtak u ranim jutarnjim satima prebacio dio opreme i tehnike iz svoje baze, u selu Mađunsko u općini Vučitrn, na sjever Kosova.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.