7.8.2018. 17:14
0
Slovenski policajci maloljetnici dopustili da vozi "maricu"
Tri mlada slovenska policajca su suspendirana zato što su maloljetnu prijateljicu najmlađeg od njih u kasnim noćnim satima "provozali" u policijskom kombiju, pri čemu su joj dopustili da vozi "maricu" iako nema vozački ispit.

Svi su zajedno pili alkohol, objavili su slovenski mediji, a potvrdila i policijska uprava Kranj, na čijem se području incident i dogodio.

Tridesetrogodišnji policajac i njegov 5 godina mlađi kolega, kao i 20-godišnji policijski pripravnik na čiju su ideju prošlog tjedna pozvali njegovu maloljetnu prijateljicu već su u disciplinskom postupku, a budu li uz to optuženi i osuđeni za "nesavjesno"" ponašanje tijekom dužnosti mogli bi biti kažnjeni i s 3 godine zatvora ili novčanom kaznom, objavile su u utorak televizijska postaja POP-TV i Slovenski radio.

Na policiji tvrde da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti dati na znanje da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu 2-godišnjeg obrazovanja za tu službu na ljubljanskoj policijskoj akademiji da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerirati, te da nije slučajno što tijekom školovanja imaju čak 300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima, prenosi Hina slovenske medije.

Policijska postaja Kranj potvrdila je da se radi o policajcima koji djeluju na njihovom području i da su u suspenziji zbog disciplinskog prekršaja, a prijeti im i otkaz i mogućnost kaznene prijave.

Kako navode mediji, za icident s maloljetnom djevojkom koja je policijskim vozilom upravljala na autocesti, nakon što je cijelo "društvo"" konzumiralo alkohol, doznalo se tako što je ona cijeli događaj snimala pametnim telefonom i objavila na društvenim mrežama.

To je primijetio jedan policajac koji radi u unutarnjoj kontroli policije, te tražio da se slučaj ispita.
Nakon toga, djevojka je pozvana na informativni razgovor na policiju, gdje je sve priznala, navode mediji.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.