10.8.2018. 10:14
16
U Drveniku pobacane ležaljke, peškiri pa i invalidska kolica turista: "Za taj novac sam mogla u Tursku na ljetovanje"
Komunalni radnici u Drveniku (Hrvatska) jutros su pobacali većinu stvari sa plaže, među kojima su se nalazili ležaljke, peškiri i ostale potrepštine turista, a kako nam je javila čitateljka Source.ba portala bačena su i invalidska kolica jednog čovjeka koji se u tom trenutku kupao u moru.

"Komunalni radnici su pokupili i pobacali stvari, ležaljke i peškire moje porodice i drugih turista koji su se nakratko udaljili sa plaže danas u 7 sati ujutro, samo dok smo otišli da doručkujemo", piše Ema Pajević, koja se trenutno nalazi u Drveniku sa devetomjesečnom bebom i sestrom, te njenom kćerkom.

Nezadovljna, kako kaže, bahatim ponašanjem lokalnih vlasti prema turistima navodi da nisu dobili nikakvo objašnjenje zbog čega su im stvari pobacane.

"Kada smo se vratili nismo zatekli naše stvari. Da stvar bude gora sve su pobacali na jednu hrpu ne obavijestivši nas, a poslije smo saznali da je ta hrpa bila na drugom dijelu Drvenika (prikazano na slic) te su poslije tu hrpu prebacili u Gradac. Poslije smo saznali da su bacili invalidska kolica od čovjeka koji je u to vrijeme plivao u moru. Pojedini turisti su slali mailove Turističkoj zajednici Drvenik ali niko nije odgovorio na njihove žalbe", govori Ema.

Kako je navela na stablima piše da se stvari ne ostavljaju preko noći, "ali da nam stvari odnesu pred nosom to je bahato i bezobrazno", govori Ema te dodaje da su tu deset dana, da su već potrošili oko 3.000 KM, "nismo dužni trpiti ovaj teror, za taj novac mogla sam u Tursku na ljetovanje", dodaje Ema.

Ljudi koji su se tu zatekli pokušali su zaustaviti odnošenje tih stvari, ali bezuspješno.

Kako nam je napisala ova čitateljka, nezadovoljni situacijom, dosta turista se spakovalo i napustilo Drvenik.



Piše: Lejla Trle

16
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.