17.8.2018. 11:20
0
Srbija: Policija upala i zatvorila paravojni kamp na Zlatiboru
Paravojni kamp na Zlatiboru, u kojem su djeca u uniformama, po uzoru na ruske kampove, obučavana vojnim vještinama, zatvoren je kasno sinoć poslije upada odreda policije, prenose beogradski mediji

Kamp je održan uz podršku i pomoć predsjednika općine Čajetina Milana Stamatovića. 

Na formiranje kampa, o kojem su mnogi mediji objavili priloge, reagovali su mnogi građani i političke stranke, nazivajući ga “neprikladnim”.
Ruski predstavnik je rekao da je “poruka kampa da se mladi uče da postanu pravi ljudi i ratnici koji mogu da brane svoju zemlju”.

Predsjednik inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je da je omladinsko-patriotski kamp na Zlatiboru organizovan sa ciljem da se djeca uče samoodbrani i preživljavanju u prirodi, a ne da bi se organizovao puč protiv vlasti Aleksandra Vučića i dodao da oružje koje djeca koriste nisu prave ruske puške, već kineske plastične igračke, pišu tamošnji mediji.

Stamatović je u saopštenju pozvao Vučića da prestane da se krije iza “svog savjetnika” Nebojše Krstića i, kako se izrazio, “komesara za rasrbljavanje Srbije” Čedomira Jovanovića i da sam kaže, ako ima dokaza, da je on organizovao kamp na Zlatiboru sa ciljem izazivanja krvoprolića i pokušaja puča, prenose beogradski mediji.


Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.