18.8.2018. 14:25
0
Otac i kćerka stradali u sudaru automobila i šlepera u Srbiji: Djevojčica išla da kupi haljinu, pa poginula
Dragan (39) i Nikolina (11) Mitrović iz sela Glašinac (Srbija) izgubili su živote vraćajući se iz Niša, gdje su bili da kupe garderobu za svadbu na koju je uskoro trebalo da idu.

Dragan Mitrović (39) iz sela Glašinac kod Žitorađe i njegova kćerka Nikolija (11) poginuli su u direktnom sudaru Pasata i šlepera na putu Žitorađa-Jasenica, dok je Svetlana Mitrović (38), djevojčicina majka, teško povrijeđena.

Kako piše srbijanski “Kurir” otac i kćerka stradali su kada su se prekjučer oko 15 sati vraćali iz Niša.

– Svetlana, Draganova supruga i Nikolijina majka, radi kao medicinska sestra u KC Niš. Dragan je sa kćerkom kobnog dana otišao u Niš da pokupe Svetlanu s posla, a poslije toga su išli da Nikoliji kupe haljinu za svadbu na koju je trebalo uskoro da idu – kaže za “Kurir” Milan Krastić, Draganov brat od tetke.

Milan, koji je prvi otišao na mjesto nesreće, ističe da je tamo zatekao potresan prizor, koji nikada neće moći da zaboravi.

– Strašna tragedija se desila. Čim sam čuo šta se desilo, pojurio sam tamo. Stigao sam u isto vrijeme kad i vatrogasci. Automobil je bio potpuno smrskan i morali su da ga isjeku kako bi izvukli Dragana. Hitna pomoć je već bila odvezla Svetlanu i Nikoliju – priča Krastić i dodaje da je Draganov otac takođe došao na mjesto strave.

– Vidio je sina i odmah pitao za snahu i unuku. Nismo imali srca da mu odmah kažemo da je i Nikolija preminula, kasnije je saznao u policiji. Ne znam šta da kažem, ovo je velika tragedija. Sve mi se čini kao da sanjam i najradije bih da se probudim iz ovog košmara – očajan je Draganov brat.

Prema riječima izvora utvrđeno je da je do udesa došlo kada je Dragan Mitrović prešao u suprotnu kolovoznu traku i zakucao se u šleper, koji je dolazio iz suprotnog smijera.

U porodičnoj kući Mitrovića u Glašincu jučer su vladali muk i tišina, a mnogobrojni prijatelji, rođaci i komšije dolazili su uplakani da izjave saučešće.

– Nikolija je bila besprijekorno dijete i odličan đak. Završila je četvrti razred, kao prva na recitatorskom takmičenju u opštini. Sve joj je išlo od ruke, sve je znala i željela da zna što više. Ne mogu da se smirim i čitavu noć nisam spavala – rekla je Nikolijina učiteljica.

– Svetlana je u trenutku sudara spavala u kolima i ne seća se kako je došlo do nesreće, dok je suvozač iz kamiona ispričao da je video Pasat kako krivuda po putu. Po njegovim riječima, automobil, koji je išao iz pravca Doljevca ka Žitorađi, u jednom trenutku je prešao u suprotnu traku i zakucao se u njihov šleper – kaže izvor i dodaje da je vozač šlepera pušten nakon saslušanja i da je utvrđeno da u trenutku sudara nije bio pod dejstvom alkohola.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.