10.9.2018. 10:00
0
Kosovski mediji: Autobus sa Kosova napadnut u Srbiji
Jedan autobus kosovske kompanije je napadnut tokom tranzita kroz Srbiju, pišu prištinski mediji. Na taj napad reagovao je ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli koji je zatražio da napad osude Srbija i EU.

“Napad tvrdim predmetima, na sreću bez povrede putnika, koji se danas dogodio jednom autobusu kosovske kompanije dok je prolazio tranzitom kroz teritoriju susjedne zemlje Srbije je neprihvatljiv i treba hitno da bude osuđen od EU, međunarodne zajednice i samih institucija reda u Srbiji“, rekao je Pacoli, a prenosi portal koha.net.

Beta prenosi da je kosovski šef diplomatije rekao da institucije bezbjednosti u Srbiji treba da nauče lekciju profesionalizma koji je pokazala Policija Kosova tokom posjete Kosovu predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Prištinski mediji, međutim, ne preciziraju o kojoj je kompaniji riječ i u kom djelu Srbije je autobus napadnut, prenosi Patria.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.