17.10.2018. 11:52
0
Šešelj kupuje kuću u Preševu i poručuje da nema šanse da je neko sruši, to bi bilo zlo
U jutarnjem programu ‘Dobro jutro Srbijo’ na Happy televiziji gost je bio predsjednik Srpske radikalne stranke i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj i izjavio je da planira da kupi kuću u centru Preševa.

Šešelj je kazao da Kosovo mora ostati u Srbiji.

– Kosovo u cjelini ostaje u Srbiji, to je autonomija koja može biti vrhunska. Srpske četiri opštine se ne dovode u pitanje. Tu je homogena srpska svojina uključujući i Gazivode. Kopaonik je zaštićen, Trepča nije zaštićena cijela. Ulaz u okna su na teritoriji Srbije, a i mi ćemo napraviti prilaz. Mora postojati kopnena veza između sela na KiM. Dečani bi morali imati ekstrateritorijalnost. Srpski manastiri, crkve i crkvišta su jako bitni. Opština Štrpce mora da se zaštiti na sve načine. Preševo, Bujanovac i Medveđa o njima nema razgovora, rekao je, prenosi “Oslobođenje“.

On je dodao i da planira da kupi kuću u centru Preševa.

– Ja planiram da kupim kuću u centru Preševa i nema šanse da je neko sruši! To bi bilo zlo! Moj prvi susret sa Albancima je bio sa onima koji su sjekli drva, tamo gdje sam živio oni su bili dobri ljudi, kaže Šešelj.

On je govorio i o suđenju u Hagu, te o Srebrenici…


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.