21.10.2018. 9:30
0
Dačić: Nema razloga za prijevremene izbore
Nema nijednog valjanog razloga za traženje prijevremenih izbora, izjavio je predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

On je, međutim poručio da je SPS uvijek spreman za izbore i dodao da, ukoliko postoji oni koji iznova postavljaju pitanje legimititeta, onda je najbolje da se to provjeri na izborima.

Na konstataciju da Aleksandar Vučić ne isključuje mogućnost prijevremenih izbora, Dačić kaže podržava tu ideju ukoliko neko misli da može nekome da konkuriše, ali je problem je "što opozicija stalno želi da igra igru bez granica".

"Onda će da kažu "ovi izbori nisu korektni", pa će opet da traže nove izbore. Posao opozicije je da stalno trži izbore, ali ovde je stvar u tome da oni mole boga da ne bude izbora. To je jedna šok-terapija. Iako su izbori šok-terapija, ja ih podržavam", rekao je Dačić.

Upitan šta bi Srbija dobila nakon tih izbora, on je rekao da je "Vučić posljednji na svijetu koji bi se protivio izborima zato što on ima ogromnu većinu", dodavši da bi Srbija time "još jednom dobila stabilne organe za naredne četiri godine".

Prema Dačićevim rečima, sva istraživanja javnog mnjenja govore da SPS ima dvocifren rezultat i da je SPS druga stranka u Srbiji u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, prenose Nezavisne.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.