23.10.2018. 15:00
0
MUP RH: Policija neće dopustiti nezakonite prelaske granice
Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske saopćilo je kako se među migrantskom populacijom na području Bosne i Hercegovine i Srbije širi lažna vijest da će Hrvatska dozvoliti njihov ulazak u zemlju, i daljnji prolazak prema zemljama zapadne Evrope.
-MUP RH i ovom prilikom naglašava da će hrvatska policija provoditi nacionalno i evropsko zakonodavstvo i neće dopustiti nezakonite prelaske svoje državne granice odnosno vanjske granicu Evropske unije - navodi se u saopćenju hrvatskog MUP-a.

Prema posljednjim podacima, do 20. oktobra u BiH je ušlo oko 19.500 migranata, dok su granični policajci spriječili ulaz njih gotovo 13 hiljada. 

Kako prenosi N1 izjavu pomoćnika ministra sigurnosti BiH Marijana Baotića, zapravo ne postoje pouzdani podaci o tome koliko je točno ilegalnih migranata trenutačno u BiH, odnosno koliko ih je u međuvremenu uspjelo napustiti zemlju i nastaviti put ka zapadnoj Evropi preko Hrvatske.

Po njegovim riječima, najveća koncentracija migranata i dalje je u Unsko-sanskoj županiji, a kao najveći problem spominuo je propuštanje migranata od strane policije Srbije i Crne Gore.

Stotinjak ilegalnih migranata provelo je cijelu noć između ponedjeljka i utorka na otvorenome u blizini graničnog prijelaza Izačić, s bosanskohercegovačke strane granice prema Hrvatskoj, pokušavajući na taj način izvršiti pritisak kako bi im se dopustilo nastaviti put ka Hrvatskoj i drugim državama-članicama Evropske unije.


(FENA / Lejla Trle) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.