6.11.2018. 11:00
0
Ni slovenski premijer Šarec neće u Marakeš, analizu dokumenta prepustio Ceraru
Slovenski premijer Marjan Šarec izjavio je u ponedjeljak da se ne namjerava odazvati pozivu da idućeg mjeseca sudjeluje na konferenciji u Marakešu na kojoj bi trebala biti potvrđena tzv. Marakeška deklaracija, te da je riječ o neobvezujućem dokumentu.

Globalni kompakt o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama, nazvan Marakeška deklaracija, neobvezujući je dokument, a tako na njega treba i gledati, kazao je u izjavi medijima slovenski premijer, dodavši da se oko tog dokumenta bez potrebe diže velika prašina te da ne namjerava ići u prosincu u Marakeš gdje bi trebao biti potvrđen.

"Mislim da se oko toga diže previše prašine, a i one države koje su do sada najavile da se povlače iz te deklaracije čine to prvenstveno iz unutarnjopolitičkih razloga", kazao je Šarec.

Dodao je da je vlada razmatranje Marakeške deklaracije prepustila na razmatranje ministarstvu vanjskih poslova koje sada vodi bivši premijer Miro Cerar. Cerarova vlada je u svibnju ove godine prihvatila zadnje službeno stajalište o problematici migracija, prenosi Hina.

Do sada je više europskih i drugih država najavilo da neće potvrditi Marakešku deklaraciju. Prošlog su tjedna to najavile Austrija i Mađarska, a rezerve glede dokumenta navodno imaju Poljska i Češka.


(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.