20.11.2018. 10:21
0
Kalezić ubijen u nastavku rata klanova?
Podgoričanin Veselin Kalezić ubijen je sinoć iz vatrenog oružja na Starom aerodromu ispred lokala “Level”, a policija još traga za napadačima.

Iz Uprave policije saopšteno je da službenici te institucije preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva Kalezića.

“V. K. je lišen života iz vatrenog oružja oko 17.30 časova, u naselju Stari aerodrom, ispred Ugostiteljskog objekta ‘Level’. Policijski službenici su nedugo potom u selu Botun u Zeti pronašli zapaljeno vozilo. Na licu mjesta se vrši uviđaj. Policijsko-tužilačke mjere i radnje na rješavanju ovog krivičnog djela su u toku”, rečeno je sinoć nešto poslije 19 časova iz policije.

Policija je sinoć saslušala više građana koji su na bilo koji način svjedočili događaju, a forenzičaru su izuzeli dokaze sa mjesta zločina. Više mještana i zaposlenih u lokalima u zgradi kod koje je Kalezić ubijen, tvrde da ništa nijesu čuli, niti vidjeli, a da su za ubistvo saznali kada su vidjeli da se gomila građana okuplja oko lokala “Level”. Kalezić je navodno bio blizak vođama takozvanog kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu i Igoru Božoviću. Sagovornici “Vijesti” tvrde da se prije par godina posvađao sa visokorangiranim članom iz suprotstavljene, škaljarske kriminalne grupe, Milićem Minjom Šakovićem, nakon incidenta u jednom podgoričkom lokalu. “Vijesti” nemaju informaciju da je sinoćnja pucnjava na bilo koji način povezana sa tim događajem.

Isti izvor rekao je da je Kalezić često nosio pancir. Kalezić je dugo živio u Zagoriču. Prije nekoliko godina preselio se na Konik.

Prema istim informacijama, još prošle godine policiji je prijavljivao da mu se oko doma u tom podgoričkom naselju motaju automobili bez tablica i sa zatamljenim staklima. Ka­le­zić je osu­đen zbog ubi­stva Predraga Vuksanovića u cen­tru Pod­go­ri­ce, sre­di­nom de­ve­de­se­tih. Njemu je izrečena smrtna kazna, ali je ta odluka kasnije preinačena na kaznu zatvora.

Kalezić je hapšen i novembra 2015. godine zbog sumnje da je aktivirao eks­plo­ziv­nu na­pra­vu ispred kuće u ko­joj je sta­no­va­la navodno njegova bivša djevojka.

Od siline eksplozije tada su iz­bi­je­na ula­zna vra­ta u pri­ze­mlju kuće i ošte­će­n je hod­ni­k.

Kaleziću je napisana krivična prijava za iza­zi­va­nje op­šte opa­sno­sti i ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja.

Par mjeseci ranije, pripadnici policije uhapsili su Ka­le­zi­ća zbog napada na službeno lice.

Tada je sa njim bila ista djevojka i kod nje je pro­na­đen pi­štolj.

Najprije je došlo do tuče više osoba u jednom ugo­sti­telj­skom objek­tu u Her­ce­go­vač­koj uli­ci, nakon čega se Ka­le­zić po­sva­đao sa jednim od policajaca i, navodno, zaprijetio mu ubistvom, piše Oslobođenje.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.