8.12.2018. 19:47
1
U Beogradu veliki protest 'Stop krvavim košuljama'
Na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu počeo je protestni skup pod nazivom "Stop krvavim košuljama", koji organizuje opozicioni Savez za Srbiju, zbog napada na jednog od svojih osnivača, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih saradnika, ali i nasilja u državi.

Učesnici skupa ispunili su plato ispred fakulteta i nose veliki transparent "Uvek pištaljka, nikad više puška", kao i manje, na kojima piše "Majo, Marijane", "Za vladavinu prava i pravde".

Pojedinci nose zastavu Srbije, pušu u pištaljke, a razvili su i transparente "RIP perači prozora", "Neonaci Naprednjaci", "Bando krvava", "Zašto ćutiš Evropo","Dole vlada, svom snagom u glavu", "Otvorite medije za glavu opozicije" i "Svom snagom u glavu". 

Okupljenima su se obratili košarkaški trener i bivši selektor reprezentacije BiH Duško Vujošević, kao i glumci Branislav Trifunović i Mirjana Karanović.

Glumac Branislav Trifunović izjavio je večeras na protestu da ima mnogo glava za razbijanje i poručio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će morati da razmisli koliko glava treba da razbije da bi Srpska napredna stranka koju vodi ostala na vlasti.

Trifunović je ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu okupljenim građanima kazao da se borba mora voditi „glasnim urlanjem na ovu odvratnu ljigavu vlast“.

„Ispričat ću vam priču o čovjeku koga su nazivali izdajnikom, taj pjesnik zarobljen u tijelu pravnika probao je sve. Krenuo je sa gajbicama itd. Pjevao pesme ‘Kralobag, Karlovac Virovitica’, ‘Selidba u moj novi stan’, ‘Bulevari prijateljstva’… Onda je pjesnik htio da bude jedini, da se narod budi i leže uz njega, kupio je devet televizora, njegove pjesme volio je čak i poligraf“, rekao je Trifunović.

On je dodao da su se prijatelji „pjesnika“ bogatili, a narod je bio nezahvalni neradnik.

„Pjesnik je svoj narod počeo da naziva ološem, kretenima, bolesnicima, neradnicima, jer nije mogao sve da kupi. Unervozio se, kupio još televizija, uplašio se, pomislio da mora da vrati svih devet televizora, da će ostati mimo istorije u kojoj je želio da bude. Tada su njegovi sljedbenici stavili fantomke na glave i počeli da udaraju“, kazao je Trifunović. 

Poručio je da nema šipke za baš sve glave i da se „ljubav ne usađuje šipkama“.

„Ne bojimo se više tvojih stihova. Nema više tih stihova, rima mržnje kojim ćeš natjerati ljude da te pamte".

Trifunović je poručio Vučiću da će biti zaboravljen, da je na njemu samo da izabere kako će se to desiti.

Okupljeni su zatim krenuli ka Skupštini Srbije uzvikujući „Napredna bando“, a Trifunović ih je pozvao da ne želi nikakvu „krv, probleme, već da hodaju u miru i da pokažu vlasti koliko ih ima i koliko će ih tek biti“.

Podsetimo, Borko Stefanović i još dvojica stranačkih kolega napadnuti su 23. novembra u Kruševcu pred tribinu Saveza za Srbiju.


(Patria / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.