13.12.2018. 18:31
0
Uhapšen Slobodan Kašćelan, jedan od najtraženijih bjegunaca u Crnoj Gori i navodni vođa "kavačkog klana"
Jedan od navodnih vođa “kavačkog klana” Slobodan Kašćelan (55) uhapšen je u Pragu, glavnom gradu Češke, saopštila je Uprava policije. Za njim je Interpol Podgorica 2017. godine raspisao potjernicu zbog više teških krivičnih djela.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Kašćelan je uhapšen sinoć u Pragu u iznajmljenom stanu.

“Uhapsila ga je Specijalna jedinica policije Češke. U toku je dalja komunikacija sa nadležnim organima Češke oko određivanja ekstradicionog pritvora po našoj međunarodnoj potjernici, u cilju izručenja Kašćelana Crnoj Gori”, kazali su u Upravi policije.

Navodi se da je Kašćelan često mijenjao mjesto boravka i koristio lažne identitete. Zbog toga je crnogorska policija bila stalno u kontaktu sa kolegama iz Češke, Njemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova, da bi zajedničkom saradnjom utvrdili gdje se tačno nalazi navodni vođa “kavačkog klana”.

Policija sumnjiči Kašćelana da je u Prčnju 2010. godine pokušao da ubije I.M. Takođe se sumnjiči da je krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju.

“Osumnjičen je da je formirao kriminalnu organizaciju radi realizacije kriminalnog plana u pravcu vršenja krivičnih djela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca”, ističu u Upravi policije.

Napominju da je hapšenje Kašćelana još jedan pokazatelj da crnogorska policija preduzima u kontinuitetu sve neophodne mjere i radnje u aktivnom ciljanom traganju na međunarodnom planu za najtraženijim bjeguncima, sa posebnim akcentom na vođe i pripadnike organizovanih kriminalnih grupa, i njihovom privođenju nadležnim organima u Crnoj Gori, piše CDM. 

Tome u prilog govori činjenica da je uspješnom međunarodnom saradnjom tokom 2018. godine uhapšeno više osoba koje važe za bezbjednosno interesatne, i to Mario Milošević, Vukan Vujačić, Igor Mašanović na Kosovu, Predrag Knežević u Bugarskoj, Jovica Vukotić u Turskoj.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.