14.12.2018. 21:15
2
Vučić: Iza vojske Kosova stoje SAD, Velika Britanija i Njemačka
Predsjednik Srbije obratio se večeras nakon što je obišao jedinica vojske Srbije i sastanka sa ministrom odbrane i načelnikom generalštaba.

Vučić je kazao da je Srbija uložila velike napore sa sačuva mir i stabilnost u regiji.

- Danas je nakon mnogo godina prijetnji zvanično formirana vojska Kosova. Albanci su pokazali da im nije stalo do prava do pravde nego samo do sile i do napada na Srbiju. Srbija je uložila stravične napore da sačuva stabilnost i mir u čitavom regionu što nije bilo nimalo lako. Mi smo upravo zbog toga prihvatili 2013. Briselski sporazum, u želji da pokažemo razum, i znajući da ćemo se pozivati na taj dokument jer ga druga strana neće poštovati - rekao je Vučić.

Vučić je istaknuo da je nakon formiranja vojske Kosova jasno da druga strana nikad nije, kako je kazao, željela dijalog.

- Potpuno jasno da Albanci i njihovi sponzori nisu nikad željeli dijalog. Iza proglašenja vojske stoje SAD, Velika Britanija i Njemačka. Od prvog dana smo za takse govorili da je to nerazumna odluka, i za to su Albanci imali podršku, jer da nisu odmah bi bili zaustavljeni - rekao je Vučić, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.