18.12.2018. 8:33
0
U Novom Pazaru nađena treća žrtva hladnoća u Srbiji
Beživotno tijelo 55-godišnjeg muškaraca, za koga se pretpostavlja da je preminuo od smrzavanja, pronađeno je u ponedeljak po podne u jednoj napuštenoj kući u Novom Pazaru, i to bi bila treća žrtva hladnog vremena u Srbiji.

"Blic" prenosi da je riječ o beskućniku Senadu S. koji je često spavao u tom objektu, u novompazarskom naselju Lug.

Tijelo su pronašli mještani, a o slučaju su obaviješteni policija i tužilaštvo koji su izvršili uviđaj.

Tačan uzrok i više detalja o smrti Senada S. biće poznato nakon istrage, navodi beogradski dnevnik.

Istovremeno, "Alo" prenosi da je riječ o muškarcu iz Prijepolja.

"Nesrećni čovek je živio na ulici, često je bio pijan i najvjerovatnije je zaspao i smrzao se", kažu mještani Novog Pazara.

Mediji su juče su prenijeli da su pronađena tijela još dvije osobe koje su stradale od posljedica smrzavanja u Srbiji.

Jedna od žrtava je muškarac (61) iz Šida koji je živio u vikend-naselju Ðipša, prenio je RTS.

Druga žrtva je takođe muškarac, čije tijelo je pronađeno u snijegu u selu Laćarak u blizini Sremske Mitrovice. Za njega je utvrđeno da je preminuo usled smrzavanja i da je do smrti došlo u toku noći, prenose Nezavisne.

"Blic" je prenio da je u Laćarku, u neposrednoj blizini zgrade Mesne zajednice, u snijegu pronađeno smrznuto beživotno tijelo Milana Dobića (52).

U oba ta slučaja je utvrđeno da nema tragova nasilne smrti, prenio je RTS i dodao da se sumnja da su obojica bila pod dejstvom alkohola.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.