24.12.2018. 17:15
1
Pernar: Treći entitet u BiH bio bi logor HDZ-a
- Zastupnik Živog zida Ivan Pernar rekao je u intervjuu za Oslobođenje od ponedjeljka da je Deklaracija o položaju Hrvata u BiH koju je usvojio Sabor Hrvatske isključivo za potrebe HDZ-a i ništa više do toga.

„HDZ se valjda mora dokazati pred Hercegovcima da brine za njih. Budući da nije mogao ni na jedan konkretan način to pokazati, onda je to ovom demagoškom Deklaracijom odlučio pokazati. To su unutrašnje igre HDZ-a, nema veze ni sa čim drugim, jer ova deklaracija nema nikakav utjecaj na stvarnost. To je tinta na papiru“, rekao je Pernar.

„Zgražave me to kako živi Božo Ljubić, kako živi Dragan Čović“, rekao je Pernar govoreći o imovni ovih čelnika HDZ-a.

„Žive u izobilju, dok Hrvati propadaju“, dodao je.

Zastupnik Pernar smatra da bi treći, hrvatski entitet u Bosni i Hercegovini koji zagovara HDZ zapravo značio HDZ-ovo logori, HDZ-ov kazamat u kojem bi HDZ imao veće ovlast nego što ima sada te bi takav život, poručio je Pernar, bi bio poguban za Hrvate, prenosi Patria.



(Patria / Lejla Trle) 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.