30.12.2018. 16:36
0
"Da smo mi uradili i desetio dio toga što oni rade, onda bi bila burna reakcija"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom izjave Ramuša Haradinaja da nestaju granice između Kosova i Albanije, da će Albanci pokušati da cijelu međunarodnu zajednicu dovedu pred svršen čin.

"Meni je jasno da će oni da grade svoj plan. Kada krajem marta budu izbrisali granice, tada će ukinuti takse prema centralnoj Srbiji i reći da su spremni da razgovaraju, ali sa drugačije pozicije, ujedinjenog Kosova i Albanije", rekao je Vučić novinarima u Beogradu. 

On je ocijenio da će Albanci nastaviti da to rade po fazama, na šta je Beograd upozoravao ranije, te da mu se čini da sada ljudi u svijetu počinju da dobijaju informacije o tome. 

"Ne razumijem kako je to nekom dozvoljeno da radi, jer da smo mi uradili i deseti dio toga, bila bi burna reakcija", rekao je Vučić i upitao kakva bi bila reakcija da Srbija to uradi sa Republikom Srpskom. 

Na pitanje da li je kontaktirao svjetske lidere u vezi sa aktivnostima Albanaca, Vučić je je rekao da kada god pozove uvijek dobije isti odgovor da su iznenađeni, a poslije toga se dobije "jedno veliko ništa". 

On je ocijenio da nekima smeta snažna Srbija i željeli bi da je vide slabu kao što je bila do skoro, prenijeli su beogradski mediji. 

Vučić je istakao da je za Beograd najvažnije da garantuje sigurnost Srbima na Kosovu i Metohiji, da imaju plate i žive bezbjedno.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.