15.1.2019. 9:30
5
Vučić: Hrvati u BiH napravili grešku misleći da im ne treba entitet - gube mjesto po mjesto
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na TV Pink u ponedjeljak navečer da su Hrvati u Bosni i Hercegovini, poput Srba na Kosovu, u prošlosti naprvili iste greške "misleći da im ne treba entitet u BiH jer je 'čitava Herceg Bosna naša".

A onda su, rekao je srbijanski predsjednik, ostali bez Vareša, u općinama u centralnoj Bosni, dok su Bošnjaci postali većina, kao i u Bugojnu, Travniku, "Gornji Vakuf gube".

"Gube mjesto po mjesto", izjavio je Vučić.

To se i nama dešavalo na Kosovu, rekao je Vučić dodajući da ni Srbi ni Hrvati iz tog slučaja nisu izvukli pouku.

"Ako se ne opametimo - nećemo se dobro provesti u budućnosti", rekao je Vučić.

Srbijanski predsjednik je u istom intervjuu rekao da se trudi da potakne odnose Srba i Bošnjaka "i to će biti ključni odnosi - poslije odnosa sa Albancima - koje ćemo morati graditi".



(Patria / Lejla Trle)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.