16.1.2019. 9:58
1
"Uvijek se konsultujem sa Vučićem i tražim njegov savjet. Upoznam ga o tome šta se dešava i ne lažem"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se uvijek konsultuje sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, koji pokazuje poštovanje prema Srbiji.

"Uvijek se konsultujem sa predsjednikom Putinom i tražim njegov savjet. Upoznam ga o tome šta se dešava i ne lažem, kažem istinu. Iako se njemu ne sviđa uvijek sve. Mislim da je to jedna od stvari koje Putin veoma poštuje", rekao je Vučić u intervjuu za agenciju TASS. 

Vučić je istakao da to poštuje jer je Putin lider velike zemlje, a on male. 

"Putin pokazuje poštovanje za ovu zemlju i ja sam mu veoma zahvalan zbog toga", naveo je predsjednik Srbije. 

Vučić je dodao da se našao pod ozbiljnim pritiskom nakon što je Srbija poslala humanitarnu pomoć Siriji. 

"Mi nismo pronašli oružje, već cerealije, puter i šećer, ali su tada počeli oštri napadi na nas. Kada sam rekao predsjedniku Putinu da možemo da pošaljemo jedan ili dva aviona sa humanitarnom pomoći rekao mi je da to ne činim jer bi mi stvorilo dodatne probleme", rekao je Vučić.

(Srna / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.