29.1.2019. 8:46
0
Komšije prepričavaju užas koji su zatekle nakon što je monstrum izbo studenta u Srbiji
Dok ga je monstrum ubadao nožem, Miloš ga je molio da prestane, a kada je ubica pobjegao, bodrio je sebe da izdrži dok stigne Hitna. On je toliko volio ovaj život, a neki bolesnik ga je ubio tek tako.

Ovim riječima prijatelji i poznanici opisuju Miloša Mileusnića iz Čačka, koji je živio i studirao u Beogradu. Prepričavaju tragediju koja se u nedjelju oko 6 ujutru odigrala ispred zgrade u ulici Dimitrija Tucovića 20A. Tišinu mirnog jutra, pričaju, prekinuli su krici povrijeđenog Mileusnića.

- Izašao je iz ulaza i haustora i na ulici sreo tog ubicu s nožem. Krenuo je bježati nazad, vjerovatno misleći da se sakrije u ulaz pošto brava do skoro nije radila. Nažalost, zamijenjena je prije desetak dana tako da ga je luđak s nožem sustigao tu gdje vidite krv - prepričava jedan od komšija.

A tamo, gdje je posljednje trenutke svog života proveo mladi Čačanin, svijeće, cvijeće i oproštajno pismo prijatelja i poznanika koji su došli da odaju počast svom "bratu". Čak su i komšije iz susjednih ulaza i slučajni prolaznici prilazili da izjave saučešće, govoreći preplašeno sebi u bradu kako "niko više nije siguran" i kako je "grad pun ludaka".

- Kada ga je krenuo ubadati, nesretni Miloš ga je molio da prestane, govorio mu je: "Nemoj, brate, nemoj", a ovaj nije obraćao pažnju. Pobjegao je tek kada je on odlučio da je dosta, a onda je komšija iz susjednog ulaza pozvao Hitnu. Policiju je pozvao čim je čuo koškanje - prepričavaju komšije užas koji se dogodio.

Miloš Mileusnić
Miloš Mileusnić Foto: (Facebook)

Kako kažu, čuli su kako krvav Miloš bodri sebe da izdrži.

- Dok je tako krvario i čekao da ljekari dođu, bodrio je sebe da izdrži još malo, da stigne do bolnice - kažu komšije. 

Snimak odao ubicu? 

- Čuo sam da policajci pričaju da postoji snimak iz trolejbusa koji staje ovdje ispred ulaza u naše dvorište. Tako su i vidjeli tog pomahnitalog manijaka s ogromnim nožem u rukama, a koliko sam čuo, odmah su ga i prepoznali, jer je neki problematičan tip za kog su znali odranije - dodaju oni da je poslije krvničkog ubadanja ubica nonšalantno prešao na drugu stranu ulice, ušao u trolejbus i odvezao se ka gradu.

Čuo se s djevojkom prije nego što je izašao  

Jedan od prijatelja, dok je palio svijeću, ispričao je da se tog jutra čuo s djevojkom preko FaceTimea da je oko 5.35 odlučio da krene ka njenom stanu u blizni.

- Ne mogu ni da vam opišem koliko je taj dečko volio život. Bio je u sretnoj vezi, završavao je Pravni fakultet, a prije toga je završio srednju medicinsku. Uskoro je trebao početi stažirati, imao je velike planove za budućnost - kroz plač priča njegov prijatelj dok pali svijeću na mjestu Miloševog ubistva.

Kako kaže, Miloš dolazi iz poštene porodice. 

- Roditelji su mu ugledni doktori u Čačku, sestra mu je završila fakultet u Beogradu. On stvarno nije bio neki problematičan dečko niti nekakav navijač. Jeste volio Partizan, ali daleko od toga da je bio u nekim problemima zbog toga ili bilo čega drugog. Živio je normalnim životom, nikom nije jasno kako i zašto je do ovoga došlo - kaže i dalje šokiran prijatelj. U ponedjeljak su u unajmljeni stan u Dimitrija Tucovića došli i roditelji pokojnog Miloša. Nesretni otac i majka, slomljeni od bola, nisu mogli sebi objasniti tragediju koja ih je snašla.

- Oni ne mogu da vjeruju, ne mogu doći sebi. A i kako bi... I njegov cimer je potresen, svi smo u šoku - zaključuje on kroz suze.

Ubica ga izbo iz ličnog nezadovoljstva 

Manje od 24 sata kasnije beogradska policija stavila je lisice na ruke 28-godišnjem Neđeljku Đuroviću (28) iz Beograda. Kako se saznaje, pomahnitali kasapin je policajcima ispričao da je ubistvo počinio jer je bio nezadovoljan svojim životom.



To je učinio nakon nekoliko sati provedenih na društvenim mrežama, kada je ljut i nezadovoljan svojim "bijednim životom" odlučio da izađe na ulicu i presudi nekome.

Nažalost, prva osoba na koju je naišao bio je 24-godišnji Miloš, mladić koji je živio život punim plućima i kovao velike planove za budućnost, a koji su se raspršili u trenutku na pločniku beogradskog ulaza i to samo zbog nečijeg hira, prenosi Kurir.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.