29.1.2019. 13:43
0
Horor u Aranđelovcu: Oboljelog od multiple skleroze tukao sjekirom
Andrija Pavlović (36) iz Orašca, koji je obolio od multiple skleroze, brutalno je pretučen u Aranđelovcu. Andriju je, prema riječima njegovog oca Ljubomira Pavlovića, namamio tetić Petar M. (35) u svoju kuću, gdje ga je tukao vilama, lopatom i sjekirom.
Pretučeni je završio na intenzivnoj nezi Urgentnog centra u Beogradu i nalazi se u teškom stanju.

Kako Alo! prenosi, incident se dogodio u nedjelju, oko 19 sati, u Aranđelovcu, kada je Andrija otišao kod Petra. Otac pretučenog kaže da je nasilnik optužio Andriju da je uznemiravao njegovu djevojku s fantomkom na glavi.

- Andrija živi u Orašcu i već deset godina je bolestan od multiple skleroze. Mog sina je pozvao Petar, sin moje sestre. Pozvao ga je tamo da razgovaraju, a onda ga je uveo u kuću. Krenuo je verbalno da ga napada, jer je navodno s fantomkom presreo njegovu djevojku Sofiju na ulici i vrijeđao je. Sofija je, očigledno, inicijator svega. Moj sin je počeo da se kune u svoje dijete da nema veze s tim, ali je Petar skočio na njega. Tukao ga je sjekirom, lopatom i vilama. Bukvalno ih je slomio udarajući ga. Polomio mu je obje ruke, obje noge, povrijedio mu je kičmu i rebra, pluća i dva vratna pršljena. Sada je na intenzivnoj njezi - tvrdi otac Ljubomir Pavlović i prepričava kako ga je namamio.

- Petar je rekao Andriji: "Bato, dođi", a kad je on sjeo, zgrabio je motiku, govoreći: "Zvao sam te da te ubijem!". Zamahnuo je, a Andrija je poturio ruku, koju mu je slomio, pa drugu, zatim noge, pa pršljenove. Onda mu je rekao: "Ubiću ti oca, majku i sestru!" - navodi otac pretučenog.

Prema njegovim riječima, ovo nije prvo nasilje koje je počinio Petar, koji je sada u bijegu.

- Ne mogu da vjerujem da se ovako nešto dešava! Moj sin je u bolnici, a kradljivac automobila, za koga zna čitav grad, šeta se slobodno. Ovo je pokušaj ubistva za izmišljen napad - kaže Ljubomir, piše Alo rs.

(Alen Avdić)
TucaSrbija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.