1.2.2019. 14:30
0
Makarska nakon tri godine našla pedijatra, dolazi 61-godišnja doktorica iz BiH
Nakon što se nitko pune tri godine nije javljao na konkurs za mjesto pedijatra u Makarskoj, za desetak dana u tamošnjoj pedijatrijskoj ordinaciji počeće raditi 61-godišnja doktorica iz Bosne i Hercegovine, koja je jedina bila zainteresovana za to radno mjesto, saznaje se od direktora Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica.

Pedijatrica je potpisala ugovor o radu te se očekuje da za desetak dana dobije radnu dozvolu, a Grad Makarske osigurao joj je smještaj.

"Pedijatrica Zlata Đedović - Hasukić je primarijus, dugogodišnji stručnjak, radi i UZV kukova, dakle zaista je vrhunski pedijatar. Sada ćemo u Makarskoj imati vrlo iskusnu liječnicu, ali i jednu mladu pedijatricu koja je tek počela raditi, tako da će Makarani imati dugotrajnu vrhunsku zdravstvenu zaštitu djece", izjavio je Petric Hini.

Pedijatrica je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Tuzli, specijalizirala u Beogradu, a postdiplomski završila u Zagrebu. Ima veliko radno iskustvo, a zadnjih je deset godina radila u ambulanti u jednom malom mjestu pored Brna u Češkoj.

S obzirom da novi pedijatar ima nekoliko godina do penzije, direktor Petric kaže kako će to biti dovoljno da se premosti nedostatak pedijatra do povratka ljekara koja je sada na specijalizaciji, a ako bude trebalo doktorici iz BiH se može produžiti ugovor za još godinu ili dvije.

Petric ističe kako će nedostatak ljekara biti sve veći problem, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će proći tek raspisani konkurs za radiologe u Trogiru i Kaštelima.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.