15.2.2019. 16:14
0
Ana Brnabić, uz povike "izdaja", izviždana na obilježavanju Dana državnosti Srbije
Na današnjem obraćanju građanima povodom Dana državnosti Srbije, Ana Brnabić, premijerka Srbije, izviždana je od prisutnih uz riječi "izdaja".

Zvižduci su se čuli i na spominjanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom govora premijerke, kao i kad je u govoru spomenula i Željku Cvijanović, predsjednicu RS. 

Prvi zvižduci čuli su se nakon što je premijerku i predsjednicu RS voditeljica programa pozvala da polože vijenac na spomenik.

Brnabić je, pošto su joj zviždali dok je držala govor, rekla da danas kada treba da slavimo pretke i pokažemo jedinstvo u borbi za bolju budućnost imamo ljude koji su došli da zvižde. 

- Ali neka je to tim ljudima na čast. Mi ćemo se boriti i ja mogu da vam garantiram – što ste vi glasniji, to ćemo se mi boriti jače -  istakla je Brnabić.

Ona je rekla da vidi koga predstavljaju i da vidi zastave koje nose i poručila im da „fašizam u Srbiji nikada neće pobijediti“. 

- Mnogo je Srbija propatila zbog fašizma, nećemo ovo tolerirati, ali molim vas još jednom, ispoštujte pretke i državu Srbiju - kazala je Brnabić.

Neki od okupljenih koji su zviždali, osim zastava Srbije, nosili su i zastave pokreta „Naši“ i „Dveri“, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.