17.2.2019. 11:33
0
Bernardić pozvao Plenkovića da se ogradi od pozdrava 'za dom spremni'
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić pozvao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da se ogradi od pozdrava 'za dom spremni' nakon što je to učinika i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

“Kolinda priznala da su je krivo savjetovali. Došlo je vrijeme i da se Plenković ogradi od pozdrava 'za dom spremni' i makne spomen ploču s tim pozdravom koja se nalazi nadomak Jasenovca. Ako to ne učini, onda je sasvim jasno da je glas za HDZ glas za talijansku Istru i Dalmaciju”, napisao je Bernardić na Twitteru.

Grabar-Kitarović je ranije izjavila da je ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ zapravo stari hrvatski pozdrav, što je izazvalo oštre reakcije javnosti ne samo u Hrvatskoj, već i zemljama regiona, ali i šire. Predsjednica se naknadno ogradila od te izjave, nakon čega je ustvrdila da su je savjetnici krivo informisali.


(Patria/Admir Oručević)

SDPPozdrav
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.