21.2.2019. 11:21
0
"Kako da odbijem majku koja hoće da se slikam sa njenim djetetom? Skočili su kao da sam nekog ubio"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je gostovao u jutarnjem programu gdje je govorio o brojnim aktuelnim temama, a između ostalog i o pojseti odjeljenju Hematoonkologije Instituta za majku i dijete na kojem se liječi mali Zlatan s kojim se slikao, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Ta fotografija izazvala je buru oprečnih reagovanja na društvenim mrežama, a prvo pitanje voditelja bilo je upravo na ovu temu.

- Poštovao sam ono što su mi rekli, stavio sam one cipele, masku, nisam ušao ni u jednu sobu, samo sam mahao djeci... To je toliko potresno, samo da vidite te majke kako se bore za svoju djecu... Da ste od kamena stvoreni, morate da zaplačete, one su sa njima 24 sata i bore se da im djeca ozdrave... Neko čeka koštanu srž, nekome ne uspije iz prvog puta... A naravno da je profesor Simić sendvičar, svaki pristojan čovjek u ovoj zemlji je sendvičar... 

- Prođem ja pored njegove sobe i znam da dječačići u tom uzrastu vole da pokazuju mišiće i on mi pokaže i ja mu kažem koliko si jak, da budeš još jači... I onda izlazi majka, zamoli me da se slikam i kaže mi... Predsjedniče, mogu li da vas zamolim, hoće Zlatan da se slika sa vama. Ona nije imala masku, a ja sam imao na sebi sve što je potrebno. I kako da odbijem majku koja hoće da se slikam sa njenim djetetom?! Skočili su kao da sam nekog ubio, a nikog nisam uvrijedio, samo sam zagrlio to divno dijete. Zamislite na šta bi tek ličile društvene mreže da se nisam slikao. Onda bi rekli evo kakav je skot i đubre - rekao je Vučić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.