21.2.2019. 16:09
0
Lažna doktorica se bez problema upisala u registar i zaposlila
Lažna doktorica, navodno po struci medicinska sestra, stažirala je u jednoj slovenskoj bolnici sve dok njen mentor nije primijetio da nešto nije u redu s njenim znanjem iz medicine, prenose u četvrtak slovenski mediji.

S krivotvorenom diplomom medicinskog fakulteta u Mariboru, gdje je naknadno utvrđeno da kod njih nije niti studirala, zaposlila se kao pripravnica u bolnici u Izoli te se bez problema upisala u registar doktora, a da nešto nije u redu najprije je utvrdio njen mentor, primijetivši da ne napreduje kao drugi stažisti i da nema osnovna znanja koja se uče na studiju medicine.

Vijest o lažnoj doktorici, koju je prva objavila televizijska postaja POP-TV, prenijeli su i ostali slovenski mediji, a potvrdili su je i u ustanovi koja ju je zaposlila te u liječničkoj komori.

“Tačno, primijetili smo velike nedostatke u njenom radu i obavijestili liječničku komoru, koja je provela sve potrebne postupke”, kazala je za medije Mojca Tušek iz pravne službe opšte bolnice u Izoli, potvrdivši da su joj dali otkaz čim se ispostavilo da je riječ o prevari, prenosi “Hina”.

Liječnička je komora o slučaju obaviještena 2017. godine, a sada navode da su odmah reagovali i započeli s obnovom postupka kojim se osumnjičena upisala u službeni liječnički registar, a o svemu obavijestili i policiju, objavila je Slovenska tiskovna agencija (STA).

Policija navodi da se o slučaju vodi predkazneni postupak koji je “u zaključnoj fazi”. Za kazneno djelo krivotvorenja dokumenata predviđena je kazna do dvije godine zatvora.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.