24.2.2019. 16:46
0
"Vrijeme smrti je prošlo"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas spekulacije njemačkih i prištinskih medija o navodno usaglašenim planovima za rješenje kosovskog pitanja.

"Oni koji to tvrde žele da iscepaju Srbiju na 17 delova...Nema nikakvih mapa, nema ničega, jer ni ne razgovaramo. Kakvih 17 tačaka? Nema nijedna tačka", rekao je Vučić tokom posjete Varvarinu u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

On je ponovio da ne razgovara sa predstavnicima Prištine, jer su uveli takse na robu iz centralne Srbije.

Vučić je rekao da to što Albancima ili nekim drugima ne odgovara jakim riječima, ne znači slabost, prenose beogradski mediji.

"Ne znači da ćemo nekome da prepuštamo nešto od naših nacionalnih interesa. Svi ti koji se busaju u prsa ili jesu već dali sve ili bi dali drugima što je naše", rekao je Vučić.

On kaže da brine o srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, ali da neće da obećavam sve, jer su drugi obećavali, a odavno sve izgubili.

"Štitićemo naš narod, ali dajte da razmišljamo o životu", istakao je Vučić.

U razgovoru sa građanima u Varvarinu, u čijoj blizini je Velika Drenova Dobrice Ćosića, autora trilogije "Vreme smrti", Vučić je porulio da želi da vjeruje da je "vrijeme smrti prošlo, a vrijeme života naše djece došlo", javlja Srna.

Vučić je posjetu Rasinskom okrugu u okviru kampanje "Budućnost Srbije" započeo u Stalaću, a zatim je obišao Varvarin i Trstenik, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.