9.3.2019. 14:18
0
Vučić poručio kosovskim vlastima: Dragi albanski prijatelji, džaba ste krečili
Predsjednik Srbije se na skupu u Smederevu osvrnuo i na razgovor sa potpredsjednikom ruske vlade: "Borisov je slušao, ali on ne zna kako to izgleda kada ja počnem da mučim ljude, da ih davim, i da neću da se smirim. Za sve to moliću i predsednika Putina"...
Nisam vjerovao da će biti ovakav skup u Smederevu, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u okviru kampanje "Budućnost Srbije" obišao i ovaj grad.

- U trenutku kada je izgledalo da Železara neće da radi, nas nekoliko je verovalo da hoće. Borili smo se za nju i mučili, borili smo se od Kanade, Preko Amerike do Kine. Predsednik Kine me je pitao šta mogu da urade? Danas je Železara najveći izvoznik iz Srbije, rekao je Vučić.

Kako je rekao, nastavljaju se ulaganja u Smederevo, u bolnicu i gimnaziju, ali ne samo u ovaj grad. Kako kaže, urađena je i škola, javlja Blic.

- Ono što je važno je industrijska zona, radićemo na razvoju turizma, hoćemo da tvrđava dobije novi sjaj, da uložimo u nove pristane i marine, zato što država ima novca, naveo je Vučić.

Kako je kazao, 2014. godine "kada smo bili pred bankrotstvom", rekao sam tada da moramo da idemo u fiskalnu konsolidaciju, znam da je teško i da boli.

- Ako hoćete da pobedite rad, neću vam reći da se lečite sokovima. Samo bolnim rezovima, morali smo da se kosolidujemo. Već četiri godine država je u sfuficitu. Kada sam vam govorio o velikom projektima, samo u pruge smo ovde uložili pet miliona evra. Neće Unesko da nam da zaštiti, ako nam pruga tamo prolazi, kazao je Vučić.

On je naveo da će ove godine biti i povećanja plata i penzija.

- Ali da vam kažem nešto, ja sam kriv. Uvek kažem da povećaju malo manje od onoga što bi inače moglo, da se ne bi desilo da dođemo u situaciju koju smo imali nekada, rekao je Vučić.

Naveo je i da će se u poljoprivredu davati nove subvencije, te da se nada da će IMT ponovo početi da se proizvodi.

- Hoću da podstičemo ljude da ulažu u našu zemlju. Sa nama je ovde moj brat Turčin iz fabrike "Makaron" iz Velike Plane, i njegov sin, koji je inače dobio srpsko državljanstvo. Pošto ste uništili fabriku, on je sada obnavlja, rekao je Vučić, koji je vlasnika ove fabrike sa govornice upitao: 400 zaposlenih do kraja godine, i da im malo povećaš plate, jel smo se dogovorili?

Kako drugačije da razgovaram, nego ovako.

- Tako kažem i Si Đinpingu, najmoćnijem čoveku na svetu, istakao je on.

Kako je kazao, prije dva dana je razgovarao sa potpredsjednikom ruske vlade Borisovim, kome je rekao da "mi imamo para da pokrenemo fabriku vagona u Srbiji, uđite sa nama u taj posao".

- Borisov je slušao, ali on ne zna kako to izgleda kada ja počnem da mučim ljude, da ih davim, i da neću da se smirim. Za sve to moliću i predsednika Putina, istakao je Vučić, uz opasku Rusi imaju dobre brodove, i da se dogovara da se njima ide sve do Đerdapa.

Ali, kaže Vučić, imamo jedan ozbiljan problem - to su neozbiljni albanski političari. Oni su, kaže, htjeli nama da poruče da se Beograd ništa ne pita, nisu ispunili nijednu obavezu koju imaju, podigli su takse, i može im se jer imaju zaštitu velikih sila.

- A onda su doneli nekakvu platformu sa kojom treba da se saglasimo, a sada su pripremili novi trik. Sad je izašao naš ministar Pacoli, i kaže da se sada sastanu naši prtegovarači timovi, priča Vučić.

Nemojte da brinete ljudi, ja sam juče iskoristio jednu tursku reč koja sadrži sav gnev.

- Dragi albanski prijatelji, džaba ste krečili, malo se opametite i dođite sa nekom novom platformim, pa ćemo da razgovaramo, rekao je Vučić.

On je građanima Srbije na Kosovu poručio da ne brinu i da je Srbija dovoljno jaka da zaštiti svako dijete i svakog čovjeka, piše Oslobođenje.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.