23.3.2019. 9:04
2
Pas izgrizao bebu, doktori joj se bore za život: Čuli smo samo vriske. Puno ženskih glasova kako vrište i zapomažu
Beba od svega 59 dana zadobila je teške povrede glave u napadu psa u mjestu Repaš u Podravini u Hrvatskoj nakon napada psa, prenosi Jutarnji list.

Piše: Haris Ahbabović

Stravičan napad dogodio se u petak oko 14 sati, a nakon događaja teško povrijeđena curica hitno je iz lokalne koprivničke bolnice, gdje je prebačena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Dijete je zadobilo teške povrede glave u napadu argentinske doge porodičnih prijatelja, a radi se o višestrukim povredama kostiju, lobanje i mozga. Djevojčica je u petak kasno navečer i dalje bila životno ugrožena. 

Direktor Klaićeve bolnice Goran Roić za "Jutarnji" je izjavio kako je prvi pregled u Dječjoj bolnici obavljen u 19:06 sati. 

- Nakon uvida u MSCT utvrđene su indikacije da je nužan hitan neurohirurški operativni zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi, što znači da su oštećeni mozak i kost glave. Osim višestrukih prijeloma, dijete ima i krvarenja te je stradalo i moždano tkivo. Operacija je trajala sve do 21:30 sati. Zbrinute su sve povrede kostiju kranijuma i moždanih struktura. Dijete se trenutno nalazi u jedinici intenzivnog liječenja - rekao je za "Jutarnji list" s napomenom da je stanje djeteta i dalje vrlo neizvjesno. 

Policija je o napadu psa na bebu dobila informaciju od koprivničkog Zavoda za hitnu medicinu oko 14:45 sati, gdje je djevojčica prvo dovezena. Bio je to okidač da se na mjesto nesreće odmah pošalje policija, ali i da se umiješa i Državno tužilaštvo, po čijem se nalogu utvrđuju sve okolnosti koje su prethodile nesretnom slučaju. 

- Čuli smo samo vriske. Puno ženskih glasova kako vrište i zapomažu. Neko je očajno kriknuo: "Miči ga! Čuješ me? Miči psa." Nismo znali što se događa. Nakon 15-ak minuta stigla je Hitna pomoć, a pola sata kasnije dojurila je i policija - ispričao je za "Jutarnji" jedan mještanin. 

Druga, pak, komšinica kaže da se tragedija dogodila kod mladog para koji se nedavno doselio u njihov kraj. 

- To se dogodilo kod mlađeg para koji se nedavno doselio u Repaš. Oni nemaju djece, a u posjetu im je došla prijateljica s bebom. Kako se sve odigralo, još ne znamo. Vidjeli smo Hitnu pomoć i policiju, ali ne znamo kako je beba. Samo smo čuli da su je odvezli u Zagreb - kaže zabrinuti mještanin Repaša. 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.