23.3.2019. 13:02
2
Ratni zločinac Vojislav Šešelj na Twitteru: Neka se propiše smrtna kazna za one koji izjave da se u Srebrenici desio genocid
Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj na Twitteru je napisao novu poruku koja baš i nema veze sa zdravim razumom.

Piše: Haris Ahbabović

"Opet se u nekim stručnim krugovima vodi rasprava o oportunosti uvođenja smrtne kazne za najteže oblike teških krivičnih dela. Mada sam decenijama bio istaknuti abolicionista, podržao bih taj prijedlog ako se smrtna kazna propiše za sve one koji izjave da se u Srebrenici desio genocid", napisao je zločinac Šešelj.

Podsjećanja radi, Presudama Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) utvrđeno je da zločini počinjeni u Srebrenici predstavljaju genocid.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.