30.3.2019. 17:26
0
Sve zbog Kosova: Vučić potvrdio zašto Srbija ne može da prizna da je Krim dio Rusije
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao se na situaciju sa Kosovom, objašnjavajuc´i zašto Beograd ne može da prizna Krim kao dio Rusije.
“Ako bismo mi to uradili danas, mogli bi da naprave analogiju sa Kosovom. Rekli bi da je po istom principu i Kosovo nezavisno, i da mi više nemamo prava da se borimo za njega. Smatram da svaki normalan čovek i u Rusiji i u drugoj državi to razume“, rekao je Vučić televiziji “Rusija 24”, prenosi “Sputnjik”.

Srbijanski lider je nekoliko puta naglasio da odnosi Moskve i Beograda ostaju dobri, da Srbija neće da podrži antiruske sankcije i da je taj stav nepromijenjen.

“Recite mi da li Rusija ima boljeg prijatelja koji u najtežim uslovima čuva svoje prijateljstvo i ljubav prema Rusiji i ruskom narodu. Recite mi koja je to država i gde se nalazi?”, dodao je Vučić.


(Admir Oručević)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.