30.3.2019. 19:26
0
Njemački list o aferi vrbovanja selefija i izjavama hrvatske predsjednice
Vijesti o vrbovanju bosanskohercegovačkih građana od hrvatskih obavještajaca objavio je i portal uglednog njemačkog lista Die Tageszeitung (Taz.de).

Taz.de navodi kako su aferu otkrili novinari, a u sklopu ovog skandala već ispitano nekoliko osoba, među kojima je i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. Njemački list ističe i kako je cijeli slučaj dobio svoj nastavak nakon što su tri osobe pokucale na vrata Ambasade Bosne i Hercegovine u Sloveniji, koje su željele dati izjave vezane za slučaj vrbovanja.

U tekstu pod naslovom "Oružje u džamijama" njemački list skreće pažnju na činjenicu da je u proteklih nekoliko mjeseci predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović naglašavala kako je "Bosna i Hercegovina kolijevka terorizma", uz napomenu da je prošle godine izjavila kako se na granicama Hrvatske nalazi 60.000 naoružanih selefija. 

List dalje navodi da iza tih optužbi stoji kampanja hrvatske Vlade koja za cilj ima uspostavljanje trećeg entiteta u BiH.

"Nakon što je na izborima u oktobru 2018. godine Željko Komšić, lider ljevičarske Demokratske fronte izabran kao predstavnik Hrvata u Predsjedništvu BiH, Kolinda Grabar-Kitarović i HDZ, hrvatska nacionalistička stranka, nazvali su Komšića predstavnikom Bošnjaka i kazali da on ne predstavlja Hrvate", navodi Taz.de.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.