10.4.2019. 22:22
0
Vučić: Zamolio sam Srbe s Kosova da sačekaju s odgovorom do kraja mjeseca
Vučić je nakon razgovora s političkim predstavnicima Srba s Kosova, rekao da im je, povodom raspisivanja lokalnih izbora na sjeveru Kosova, poručio da ne dozvole Albancima da sa minimalnom potporom građana izaberu i njihove predstavnike, te apelirao na njih da sačekaju s donošenjem odluke do kraja travnja.

On je naveo da bi on "više voleo da Srbi sudjeluju na tim izborima, ali da im to nije na takav način  priopćio".

Prema njegovim riječima, Srbi bi eventualnom pobjedom na izborima pokazali koliko su jači, a svi bi mogli da vide i da država Srbija ima mnogo jaču potporu u svom narodu na toj teritoriji nego svi ostali zajedno.

Nakon susreta s Srbima s Kosova u Beogradu, Vučić je rekao da je saslušao njihove stavove i da je njegova poruka da ne dozvole Albancima da s 0,1 ili jedan posto potpore građana izaberu predstavnike i Srbima.

On je također kazao kako ih je zamolio da zbog sastanka u Berlinu koji će biti održani 29. i 30. travnja... sačekaju završetak tih razgovora,  te da će nakon susreta  s kineskim predsjednikom i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, predočiti  Srbima s Kosova plan mjera Srbije.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.