18.4.2019. 17:14
0
Braća Vidović prijetila žrtvi da će mu kliještima rezati prste
Žrtva otmice Nenad Jakovljević (46) iz Bijeljine u Okružnom sudu u Banjoj Luci branio jednog od optuženih Dragana Cerovca, navodeći da ne traži njegovo kažnjavanje.

Prijetnje i batine

Cerovac se tereti da je, zajedno s braćom Miljanom i Ljubanom Vidovićem, kikbokserima koji su u bijegu, oteo Jakovljevića 14. maja prošle godine. Silom, prijetnjom i batinama natjerali su ga da sačini ugovor kojim priznaje da duguje 16.000 KM Fikreti Mušanović, inače majci boksera Đorđa Tomića, poznatom po učešću u rijalitiju “Parovi”. Braća Vidović poznata su i po tome što ih se otac Miodrag, zvani Miško Hofman, javno odrekao zbog kriminala.

Cerovac je imao ulogu vozača, a Jakovljević tvrdi da optuženi nije ni znao da će učestvovati u otmici te da iza svega stoje Vidovići.


 
Pojasnio je da je Miljanu dugovao 2.000 eura te da ga je zvao da bi mu vratio dug. S Ljubanom se sastao u kafiću da bi poslije došao i Miljan, sjeo kraj njega, oduzeo mu dokumente i udarao ga po glavi.

Narastao dug

- Prijetio mi je i rekao da dug sada iznosi 8.000, a ne 2.000 eura - rekao je Jakovljević.

Ispričao je da su ga Vidovići, koje poznaje od malena, natjerali da potpiše i ovjeri ugovor u Općini Bijeljina. Svjedok kaže da je tog dana prošao osmosatnu torturu. Miljan mu je čak i pretresao stan tražeći pare. Pokušao je u jednom trenutku da im pobjegne, ali ga je Miljan sustigao motociklom i uvukao ga u teretanu, gdje ga je tukao. Potom su ga odvezli u vikendicu njihovog oca, gdje su prijetili da će mu kliještima odsjeći prste i pucati u nogu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.