20.4.2019. 10:33
0
U Prištinu sinoć vraćene porodice pripadnika ISIL-a iz Sirije
Desetine žena i djece, članova porodica kosovskih državljana koji su ratovali u Siriji, vraćene su na Kosovo u petak kasno navečer.

- Planirana operacija povrata nekih naših građana iz Sirije uspješno je završena - rekao je kosovski ministar pravosuđa Abelrad Tahiri na aerodromu, dodavši kako će svi ostali detalji biti poznati danas.
 
Nakon nekoliko sati provedenih na aerodromu, dva autobusa sa ženama i djecom usmjerena su u vojnu bazu blizu Prištine, pod velikim sigurnosnim mjerama, prenose agencije.

Više od 300 građana Kosova, muškaraca, žena i djece otputovalo je u Siriju 2012. godine. Oko 70 muškaraca koji su ratovali na strani Islamske države ubijeno je u sukobima.

Policija je naglasila da je oko 150 žena i djece, uključujući 60 djece koja su rođena na ratištu, zarobljeno otkako je ISIL gubio svoja područja.

Nije poznato jesu li se ovim dolaskom vratili svi državljani Kosova s ratišta na Bliskom istoku. Ni ministar ni policija nisu kazali ništa o tome jesu li se na Kosovo vratili i borci.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.