21.4.2019. 11:24
0
Opsadno stanje u Kotoru: Policija traga za ubicama Veska Vukovića, blokiran cijeli grad
FOTO: Vijesti.me
U Kotoru od sinoć vlada opsadno stanje zbog ubistva Veselina Veska Vukotića, oca vođa "škaljarskog klana". U toku je potraga za ubicama. Blokirani su svi prilazi gradu, a policija legitimira svako vozilo koje se uputi ka izlazu iz Kotora, prenose crnogorske Vijesti.

Vukotić, otac Jovana i Igora, ubijen je sinoć u 20:45 sati ispred porodičnih apartmana u Dobroti. Iz vrha Uprave policije je rečeno da ga je muškarac s kačketom sačekao ispred apartmana i u njega ispalio nekoliko hitaca, nakon čega je pobjegao, prenose Vijesti.me.

Policija je odmah izašla na mjesto nesreće i od tada je blokiran cijeli grad. Pretresano je svako vozilo i svi prolaznici. Inspektori su izvodili ljude iz automobila, koji su detaljno pretresani, kao i vozila, prenosi crnogorski mediji.

Njegovim ubistvom nastavljen je "rat" kriminalnih klanova, koji u crnogorskom podzemlju bjesni od kraja 2014. godine. Do sada je ubijeno 30 ljudi. Ovo nije bio prvi napad na Veska jer je na njegovu kuću u avgustu 2013. godine bačena kašikara, a u eksploziji niko nije povrijeđen, iako je oštećeno nekoliko parkiranih automobila.

Vesko Vukotić bio je otac vođa "škaljarskog klana" Jovice i Igora Vukotića. Jovica je trenutno na odsluženju kazne od 15 mjeseci u Srbiji zbog falsificiranja dokumenata, dok je Igor u bijegu.

Crnogorsko pravosuđe tereti ih za dvostruki pokušaj ubistva pripadnika "kavačkog klana" i zbog pokušaja likvidacije policijskih funkcionera.

Ubijenog Vukotića nedavno je, u zvaničnom saopćenju, spomenula Uprava policije, tvrdeći da je u maju 2016. godine bio sa sinom u automobilu kada je Jovan navodno pokušao da ubije Tamaru Zvicer.

Zvicer je supruga Radoja Zvicera, navodnog vođe suprotstavljenog kriminalnog "kavačkog klana". U pravcu Zvicer pucano je 23. maja 2016. godine.

Nakon pucnjave, javno je optužila Vukotića da je, u prisustvu svog oca, pucao u njenom pravcu. Vukotić je to demantirao, tvrdeći da se tog dana nalazio u Sloveniji, pišu Vijesti.me.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.