8.5.2019. 22:06
1
Dačić se naljutio: Možda jesmo mali, ali nismo glupi
Današnji sastanak premijera Albanije Edija Rame i Hashima Thacija u Tirani pred početak Samita Brdo-Brijuni na kojem su razgovarali o nacionalnom ujedinjenju Albanaca, ukidanju granica Albanije i Kosova, kao i o pripajanju tri opštine sa juga Srbije Kosovu - vrhunac je bezobrazluka albanskih političara, poručio je večeras ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić istovremeno ukazuje da se na ovakve ideje o promjeni granice ne reagira, čak šute i oni koji se neprestano pozivaju na "sveti princip" nepromjenljivosti granica.

- Saopćiti zahtjev za stvaranje Velike Albanije neposredno pred početak Samita, koji ima za cilj regionalnu saradnju, mogu samo oni koji time žele da pljunu u lice Evropskoj uniji i svima koji su došli u Tiranu - kaže Dačić.

Zapitao se o čemu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uopće ima da priča sa Federicom Mogherini ili sa drugim svjetskom zvanicnicima dok se svi prave gluhonijemi pred, kako kaže, otvorenim prijetnjama.

- Gdje su sada svi oni koji pominjaše do juče navodno sveti princip nepromenjivost granica. Ili to ne važi kad treba da se udari po Srbiji. Stvari su sada više nego jasne: precizno je rečeno da se radi na ujedinjenju albanskog faktora, ukidanju granica između Albanije i Srbije i velikoalbanskim pretenzijama i na tri općine sa juga Srbije. I ako je od takvih zapadnih mezimaca, prevršila je dara mjeru: nema o čemu više da se razgovara na raznim skupovima širom svijeta, dok se jasno ne osudi ovaj velikoalbanski dogovor Thacija i Rame - poručio je Dačić.

Kaže Dačić, "mi možda jesmo mali, ali nismo glupi", jer tvrdi da se vidi, kako se iza leđa tolerira stvaranje Velike Albanije, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.