23.5.2019. 20:00
0
Haradinaj: U fokusu je sprečavanje "Dodik-države" na sjeveru
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel susresti 6. juna u Berlinu i da će u narednom periodu fokus biti na sprečavanju "Dodik-države" na Kosovu.

- Zajednica srpskih općina je predstojeća bitka. Svima mora biti jasno da republike Dodik na Kosovu neće biti - rekao je Haradinaj za T7 televiziju.
 
Ustavni sud je, kaže Haradinaj, utvrdio da mnoge odgovornosti navedene u sporazumu nisu u skladu s Ustavom zemlje. Haradinaj, također, tvrdi da je na nedavno održanom samitu u Berlinu proces dijaloga prebačen na visoku predstavnicu EU Federiku Mogerini (Federica Mogherini), na njemačku kancelarku Angelu Merkel i francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron). 

- To znači da više neće biti iznenađenja, kao što su prijedlozi za podjelu ili korekciju granica - rekao je i negirao glasine da će njemačka podržati viznu liberalizaciju za Kosovo u zamjenu za ukidanje taksi Srbiji.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.