25.5.2019. 17:42
0
Mesić u Kumrovcu: Ovdje smo zbog čovjeka koji je republike doveo za pobjednički sto
Više od deset hiljada poštovalaca lika i djela Josipa Broza Tita okupilo se danas u Komrovcu, na 25. maj - Dan mladosti.

Jedan od najdražih Titovih praznika, u njegovom rodnom mjestu, obilježen je uz tradicionalni jugoslovenski folklor.

Na skup su stigli i bivši predsjednik Hrvatske i posljednji predsjednik Predsjedništva Jugoslavije Stipe Mesić te čelnik SDSS-a Milorad Pupovac. 

Mesić je rekao da je očekivao u Kumrovcu "puno zastava pod kojima su izvojevane najveće pobjede u povijesti našeg naroda, pod kojima se ginulo ali i trijumfiralo". 

"Ima onih koji misle da se povijest može vratiti, promijeniti. To nikome dosada nije uspjelo, ne može ni sada. Ovdje smo se sastali prije svega radi čovjeka koji je organizirao NOB i doveo Jugoslaviju i sve njene republike i pokrajine za pobjednički stol. Oni revizionisti koji sanjaju nešto drugo, oni ništa ne znaju",  kazao je na Mesić.

Zapitao se da nije bilo NOB-a, bi li Hrvatske uopće bilo i bi li branitelji imali uopće što braniti. Zaključio je da nije bilo NOB-a da bi Hrvatska opet doživjela Kraljevinu Jugoslaviju odnosno unitarnu države te nova razaranja. 

"Mi smo dočekali pobjedu za pobjedničkim stolom i to bi morali ovi revizionisti shvatiti",završio je Mesić uz ocjenu da je Jugoslavija bila autoritarna ali ne i totalitarna država.





(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.