11.6.2019. 21:04
0
Trifunović: Dačić govori nemušti jezik "džibriš"
Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović ocijenio je ponašanje srbijanskog šefa diplomatije Ivice Dačića u Vašingtonu kao diplomatski skandal. Izražavanje Dačića opisao je kao nemušti jezik "džibriš".

Dačić ga je izazvao kako bi se dodvorio desnom spektru biračkog tijela koje, kako kaže Trifunović, voli političare koji navodno lupe šakom od sto, ali dodaje da je ujedno načinio nemjerljivu štetu srbijanskoj pregovaračkoj poziciji.

"Ne radi se samo o nevaspitanju, jer jedno je kada ja ovdje opsujem nekoga kao član opozicione partije, a drugo je kada vi to uradite u Ujedinjenim nacijama, pred Amerikancima na čijem ste tlu i još ih nazovete kolonizatorima", rekao je Trifunović.

Kako je rekao, Dačić govori nemuštim jezikom "džibriš".

"Ovdje je to u bukvalnom smislu gledano urađeno na teškoj džibri", kazao je Trifunović, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.