15.6.2019. 20:00
0
Crna Gora članica Ekonomskog i socijalnog vijeća UN-a
Crna Gora je danas na izborima u Generalnoj skupštini UN-a izabrana za članicu Ekonomskog i socijalnog vijeća (ECOSOC), na razdoblje 2020-2022.

 ECOSOC je jedan od šest glavnih organa Ujedinjenih naroda, nadležan za ekonomske i socijalne politike, kao i središnji forum za diskusiju o međunarodnim ekonomskim i socijalnim pitanjima i formuliranje preporuka zemljama članicama i sustavu UN-a za politike u tim oblastima.

 Posljednje desetljeće ojačana je uloga ECOSOC-a u identificiranju novih izazova, promoviranju inovacija i dostizanju uravnotežene integracije tri stuba održivog razvoja - ekonomskog, socijalnog i ekološkog.

 Kao članica ECOSOC-a, Crna Gora će biti posvećena ispunjavanju mandata ovog tijela i njegovoj proaktivnoj i efektivnoj ulozi u oblasti održivog razvoja, prenosi RTCG.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.