19.6.2019. 18:38
0
Hashim Thaci: “EU zanemaruje zapadni Balkan, posebno Kosovo
Kosovski predsjednik Hashim Thaci ocijenio je danas da, kako je naveo, razočaravajući zaključci Savjeta EU pokazuju da su unutrašnja previranja zamaglila viziju EU, koja, kako je ustvrdio, nije uspjela da prevaziđe protekcionistički instinkt i zanemarivanje čitavog regiona, posebno Kosova.

Mi nismo krivi za unutrašnje probleme EU, niti predstavljamo rizik za EU. Prema tome, ne možemo se kvalifikovati kao krivi za smanjenje uloge EU u regionu i na Kosovu zbog njenih stalnih neuspjeha“, napisao je Thaci na Facebooku.

Kako prenosi “RTK2”, Thaci je u postu naveo da je Kosovo očekivalo samo pozitivno reagovanje za kraj nepravedne izolacije naroda Kosova.

“Nažalost, EU tretira Kosovo drugačije u poređenju sa drugim zemljama, a ta nepravda ne prolazi nezapaženo. Ali, ne prolazi nezapaženo ni konstruktivna posvećenost naših državnih institucija u koordinaciji strateških ciljeva u interesu zemlje“, kazao je Thaci.

Thaci je pozvao institucionalne lidere i lidere parlamentarnih političkih stranaka da razmisle o teškoj situaciji sa kojom se Kosovo suočava u ostvarivanju mogućnosti za članstvo u EU i NATO.

“Izolacija i stagnacija moraju da se zaustave. Građani Republike Kosova zaslužuju razvoj i integraciju Kosova u euroatlantske strukture“, zaključio je Thaci na kraju posta, prenosi “Fena”.


(Admir Oručević)

EUKosovo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.