7.7.2019. 21:46
0
Opasne hemikalije prosute na ulici u Beogradu, jedna osoba prevezena u bolnicu
Kajmakčalanska ulica na Vračaru blokirana je zbog sumnje da su u napuštenoj fabrici za preradu metala prosute hemikalije opasne po život, a jedna osoba prevezena je na Vojno-medicinsku akademiju.

"Blic" navodi da su tri muškarca ušla u napuštenu fabriku i pokušala da otuđe kante u kojima je bio natrijum sulfid, ali se jedna od kanti prosula, nakon čega je došlo do isparenja. Zbog toga je jedan muškarac prevezen u bolnicu.

Na licu mjesta su policija i vatrogasci, ali iz MUP-a kažu da nema razloga za paniku.

Prema nezvaničnim saznanjima, dva lica su privedena.

Na terenu su radnici "Beograd puta" koji su dovezli pijesak da bi sanirali nastalu štetu, jer čišćenje ovih hemikalija nije dozvoljeno na drugi način.

Kajmakčalanska ulica blokirana je za saobraćaj od Pop Stojanove do Branka Krsmanovića, a pješacima je dozvoljen prolaz, ali ne i zadržavanje. Stanarima iz oklonih zgrada i kuća preporučeno je da zatvore prozore.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.