8.7.2019. 8:30
0
Suđenje Srbijancima u Italiji: Vozilom pregazili policajca i vukli ga 200 metara po cesti
Srbijanac Miloš Stižanin uhapšen je u Italiji zbog sumnje da je bio sasučesnik u ubistvu saobraćajnog policajca Nikola Savarina iz Milana, koje se dogodilo u januaru 2012. godine, prenosi Avaz.

Saobraćajac je kobnog dana pokušao zaustaviti srbijanske državljane koji su bili u vozilu. Oni su odbili da se zaustave i pregazili su saobraćajca. Nesretni čovjek preminuo je nakon što ga je pregazilo vozilo SUV, za čijim je volanom bio Remi Nikolić, također državljanin Srbije, koji je u tom trenutku bio maloljetan.

Stižanin, koji je uhapšen nekoliko godina nakon zločina, prema pisanju italijanskih medija, tereti se da je poticao Nikolića da pregazi saobraćajca tokom bijega od policije. 

Nakon što su ga pregazili, muškarci iz Srbije vozeći SUV tijelo policajca vukli su 200 metara po ulicama Milana.

Stižanin je na prvom suđenju u ovom slučaju bio osuđen na dvije i po godine zatvora zbog pomaganja maloljetniku u izvršenju krivičnog djela. Međutim, Apelacioni sud je ovu presudu odbacio i naredio novo suđenje zbog sumnje da je Stižanin bio potpuno svjestan i umiješan u ubistvo. 

Kako prenose italijanski mediji, Stižanina očekuje i ekstradicija u Srbiju zbog suđenja za dilanje droge.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.