14.7.2019. 20:56
0
Pacolli: Interpol ponovo odlučuje o članstvu Kosova
Behgjet Pacolli izjavio je da je izvršni komitet Interpola odlučio da pošalje predlog Generalnoj skupštini te organizacije za glasanje o članstvu policije Kosova.

On tvrdi da je kosovska policija dobila najviše ocjene za profesionalizam i kredibilitet, te da je procijenjeno da je moderna policijska organizacija naprednih standarda, prenosi RTK2.

Prema njegovim riječima, Izvršni odbor Interpola sa sjedištem u Francuskoj je raspravljao o Kosovu i donio odluku da pošalje dosije Policije Kosova na glasanje, na Generalnoj skupštini te policijske organizacije.

Stručnjaci za bezbjednost i politička pitanja na Kosovu, međutim, nemaju očekivanja da će se to desiti ove godine, jer, kako ističu za RTK, nije se dovoljno radilo u tom pogledu.

Diplomatija Srbije, kako se dodaje, angažovala se snažno u cilju sprječavanja članstva Kosova u toj organizaciji.

Kosovo nije uspjelo da postane član Interpola u 2018. godini, pošto nije dobilo dovoljno glasova, odnosno dvije trećine glasova zemalja učesnica u Generalnoj skupštini te organizacije, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.