19.7.2019. 13:41
1
Ko je Edo Sedić koji je ubio njemačkog mladića: Nije bio previše agresivan, ali sam vidio kada su ga izbacili iz kluba
FOTO: Regional EXPRESS
Zagrepčanin Edin Sedić, poznat pod nadimkom Edo, osumnjičen je za ubistvo njemačkog turiste (23) u noći s utorka na srijedu u Valbandonu, a "Glas Istre" saznaje kako se Sedić često "skitao Pulom i žicao cigarete", prenosi Avaz.

- Edo je znao proći do ''Rojca'', obići par klubova i udruga… Bio je malo čudan, ali ne mogu vjerovati da je ubio čovjeka - ispričao je za "Glas Istre" jedan njegov poznanik. 

Iako je navodno radio u nekom "second hand shopu'' u Puli, često je bio bez novaca. 

- U Pulu je došao živjeti prije nekoliko mjeseci, a često je s biciklom i psom dolazio u Društveni centar ''Rojc''. Pokušavao je raditi praviti neku muziku, nešto po uzoru na Marlija. Nisam ga doživljavao kao agresivca, ali sam ga jednom prilikom, kada su ga izbacivali iz nekog kluba jer je stalno žicao, vidio da vičući nešto nesuvislo pokušava kontrirati - ispričao je Puljanin koji se u ''Rojcu'' proteklih nekoliko mjeseci povremeno susretao sa Sedićem.

Pulska policija provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio krivično djelo ubistvo. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. jula nakon ponoći, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, prenose hrvatski mediji.

Mladi njemački turista Patrick Bessinger preminuo je u bolnici nakon što ga je Zagrepčanin (32) izbo nožem na Fažanskoj cesti. Policija je iste večeri uhapsila Zagrepčana koji već duže boravi u Puli i okolici zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo.

''Glas Istre'' neslužbeno je saznao da je prije potezanja noža Edo Sedić (32) bio u kontaktu s grupom njemačkih turista, no nije jasno je li ih zadirkivao ili se družio s njima.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.