22.7.2019. 21:37
0
Haradinaj sutra putuje u Haag, u srijedu pred tužiocem
Premijer Kosova u ostavci Ramush Haradinaj otputovaće sutra u Haag kako bi u svojstvu osumnjičenog dao izjavu pred tužiocima Specijalnog suda za zločine OVK, prenio je portal gazetablic.com.

Pozivajući se na izvore bliske Haradinaju, portal je prenio da bi kosovski premijer u ostavci trebalo da se u srijedu, 24. jula pojavi pred tužiocima Specijalnog suda.

Istog dana, pred tužiocima Specijalnog suda bi kako je sam najavio, trebalo da bude ispitan i bivši portparol Glavnog štaba OVK, bivši predsjednik Skupštine Kosova i predsjednik Nacionalnog vijeća Socijaldemokratske inicjative, Jakup Krasnići.

Još nije poznato u kom će svojstvu Krasnići izaći pred tužioce, kao svjedok ili kao osumnjičeni.

Haradinaj je poslije poziva Haaga dao ostavku, a danas je uputio zvanična pisma sa odlukom o neopozivoj ostavci predsjedniku Kosova Hashimu Thaciju i predsjedniku Skupštine Kosova Kadriju Veseljiju, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.