4.8.2019. 19:14
0
Tužna priča iz Srbije: Aleksandar sa majkom i svojim blizancima krenuo na odmor, a onda poginuli u stravičnoj nesreći
Aleksandar Pešić (42), njegova majka Stanica i osmogodišnji sinovi blizanci nastradali su od posljedica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd - Niš kod skretanja za Požarevac kada ih je u njihov Citroen, iz još uvijek neutvrđenih razloga, udario Adem Smail (49) svojim Volkswagen Sharan, prenose mediji u Srbiji.

Aleksandar, njegova majka i jedan od sinova izdahnuli su na licu mjesta i hitne službe koje su pozvane da pomognu povrijeđenima mogle su samo konstatirati smrt. Drugi dječak, za koga se cijela Srbija danas molila, izgubio je najtežu bitku u Urgentnom centru u Beogradu, gdje je bio prebačen zbog teških povreda.

Aleksandar je sa sinovima i majkom krenuo na Srebrno jezero na odmor. Kako je razveden od supruge, dječaci su kod njega bili na ljetnjem raspustu.

- Planirali su se malo odmoriti, jer su dječaci na raspustu. On i Slavica borili su se za tu djecu, dobili ih vantjelesnom oplodnjom. Ne smijemo ni da pomislimo kako je Slavici - kazali su jučer za "Blic" poznanici porodice Pešić.

Dječaci su živjeli sa majkom, koja je medicinska sestra u Kniću, u Oplaniću. Ipak, redovno su posjećivali oca i bili su izuzetno bliski.

- Saša je bio vezan za djecu. Sinovi su mu bili srž života. Ranije je imao problema, bio je na Kosovu, ali su ga dječaci oporavili. Svojevremeno je radio kao osiguranje u prodavnici, a nedavno je promijenio posao - navode Sašini poznanici.

Aleksandru je brat preminuo, a on je živio sa majkom Stanicom i ocem Dragutinom, koji navodno boluje od Parkinsonove bolesti.

U automobilu Adema Smaila u trenutku sudara nalazili su se njegova supruga i dvoje djece. Srećom, niko od njih nije povrijeđen. Smail je uhapšen ubrzo nakon nesreće i određen mu je pritvor.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.