4.8.2019. 20:29
0
Srbin Ivan Rudić ubio svog prijatelja Talijana: Očevici tvrde da su se posvađali u kafani oko toga "ko je ljepši"
Srbinu Ivanu Rudiću (34), koji je sumnjiči da je ubio svog poznanika Talijana Konzulata Ingenua (42) u okolini Bologne, potvrđen je pritvor, dok je Rumun Mihail Mutu Apopej (50), za kojeg se smatralo da je Rudiću bio saučesnik u zločinu, pritvor ukinut, piše beogradski Blic.

Prema riječima inspektora Domenika Pance, verzija koju je ispričao Mihail Nutu Apopej (50), dugogodišnji prijatelj žrtve, potvrđena je i djeluje validno. On tvrdi da je nevin i da se umiješao samo u prvim trenucima borbe, kada je pokušao da razdvoji Ingenija od Rudića, prenosi portal bolognaindiretta.it.

S druge strane, uhapšeni Rudić se branio šutnjom i njemu je produžen pritvor. Obdukcija je pokazala da je Italijan preminuo od posljedica unutrašnjeg krvarenja, nakon što je glavom udario o drvo kada je bačen niz liticu.

Nakon što svi pronađeni dokazi budu pregledani i kada budu stigle analize, istražitelji će imati jasniju sliku o tome šta se dogodilo kobne večeri između trojice prijatelja.

Prema informacijama koje su do sada poznate, Srbin, Rumun i Italijan su 29. jula cijelo veče proveli sjedeći zajedno za šankom. Međutim, u jednom trenutku su počeli da se svađaju.

- Svađa je bila zbog gluposti. Prepirali su se oko toga koji od njih trojice je ljepši i privlačniji! Potom su pominjali i porijeklo, pa se i oko toga povela polemika. Srbin je tvrdio da su njegovi korijeni najbolji, dok je Italijan tvrdio suprotno - ispričao je italijanskim medijima čovjek koji je te večeri bio u kafani.

Kako je svjedok svađe ispričao, oni su se zatim izmirili i najnormlanije izašli iz kafane.

- Prijateljski su izašli, ništa nije ukazivalo na to da će se desiti zločin - rekao je čovjek.

Međutim, kako je istragom utvrđeno, Srbin je iste večeri ubio Ingenua. Najvjerovatnije ga je pretukao do smrti a u prilog tome govori i izjava Rumuna koji je rekao da je pokušao da ih razdvoji. U svom svedočenju Rumun je naveo da je potom otišao, te da ne zna šta se sa Srbinom i Italijanom kasnije dogodilo, prenosi Blic.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.